Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vädjar om tips angående senaste tidens bränder i Östersund: ”Allt är av intresse”

Artikel 8 av 12
De nattliga bränderna i Östersund
Visa alla artiklar

Polisen är förtegen vad gäller den senaste tidens bränder i Östersund. Eftersom polisen är inne i en känslig fas i utredningarna vill man varken gå ut med hur utredningarna går eller vad man har fått fram för tips. Man är däremot väldigt angelägna om tips från allmänheten.
– Vi vill gärna veta om någon sett någonting runt brandplatserna, säger förundersökningsledare Peo Boson.

Peo Boson kan inte kommentera utredningarna om bränderna nämnvärt, men han säger att polisen ägnar sig åt vanligt hederligt polisarbete.

– Det handlar om att hålla förhör och hålla en teknisk utredning, säger han.

Boson säger att polisen är väldigt angelägna om att få in alla sorters tips från allmänheten som kan hjälpa dem att komma vidare i utredningarna kring bränderna.

– Vi vill gärna veta om någon sett någonting runt brandplatserna. Det kan vara vad som helst i princip. Om man sett någon person eller fordon. Eller om man sett hur branden har startat. Vad det än är. Allt är av intresse, säger Peo Boson.

Vädjan om tips rör samtliga fyra bränder som inträffat i Östersund under de senaste tre dygnen, vilka samtliga misstänks vara anlagda:

Angående branden på Storsjöskolan är polisen intresserade av att i första hand komma i kontakt med folk som varit i området mellan klockan 4 och 6 på onsdagsmorgonen. Vad gäller branden i vindskyddet vid Lillsjön i Östersund är man intresserade av observationer som gjorts under natten till onsdag.

Vad gäller branden i den jamtliägda Grindvaktarstugan natten till torsdag är polisen framförallt intresserade av att komma i kontakt med folk som passerat brandområdet mellan klockan 2 och halv fyra på natten.

– Även om man inte sett någon är vi intresserade av att komma i kontakt med folk som passerat. Om man exempelvis åkt på Trondheimsvägen närmare Hovvallen, säger Peo Boson om utredningen av branden i Grindvaktarstugan.

Polisen är även intresserade av observationer mellan klockan 3 och 5 natten till fredag angående bilbränderna på Körfältet.

Du säger att ni vill komma i kontakt med folk som rört sig i området, även om de inte sett någon. Är detta för att ni ska kunna utesluta personer som varit i området ur utredningen?

– Ja så är det också. Det är vanligt polisarbete, säger Peo Boson.

Polisen kontaktas via tipstelefonen på 114 14.