Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar: bedragare får äldre att logga in på bank – stjäl sedan deras pengar

Bedragare har hittat ett sätt att lura äldre, främst de som är födda på 30-talet, att logga in på sin bank med bank-id och sedan stjäla deras pengar.

Det är via sin Facebook-sida som polisen varnar om bedrägerierna. De går ungefär till så här: En bedragare ringer upp dig och säger att de är från banken. De säger att det blivit något fel, att de ska stoppa ett köp i utlandet eller något liknande och att du därför behöver logga in på din bank med hjälp av ditt bank-id.

Problemet är att det är bedragaren som kommer åt dina pengar. Nu har hen tillgång till alla konton och kan stjäla pengarna.

Viktigt att veta är att banken kan stoppa utländska köp utan att du behöver logga in på ditt konto.

Om du ändå blir orolig, lägg på luren och sök rätt på din banks telefonnummer och prata med banken direkt. Ta INTE numret som bedragaren ringt och som kanske syns i displayen på din telefon, eller ett telefonnummer som uppringaren säger till dig.

Här kan du se polisens informationsfilm från Facebook:

Vi har tidigare skrivit om flera nya bedrägerimetoder som sveper över landet.

...