Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för falska insamlingar efter bussolyckan utanför Sveg

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

Lokaltidningen Markbladet har startat en insamling till förmån för de drabbade eleverna på Ängskolan i Skene. Samtidigt varnar polisen för andra insamlingar där syftet kan vara att stoppa pengarna i egen ficka skriver Göteborgs Tidning.

Dagen efter den hemska bussolyckan utanför Sveg startade lokaltidningen Markbladet en insamling till förmån för de drabbade. Pengarna går oavkortat till föreningen Sparta IF, skolans idrottsförening som eleverna tillhörde.

Engagemanget för Markbladets insamling har varit stor men samtidigt varnar polisen för andra insamlingar. Enligt Göteborgs Tidning förekommer det andra insamlingar, på bland annat facebook, som det finns anledning att ifrågasätta.

– Det är cyniskt att använda andra människors sorg för egen vinning, säger Magnus Lindegren på polisens bedrägerisektion i Göteborg till tidningen.

Men om det är brottligt eller inte beror enligt polisen på hur stort belopp det rört sig om och hur vilseledande den som drivit insamlingen varit.

– Men jag vill generellt varna för den här typen av insamlingar och jag tycker att om man har skänkt pengar och blir tveksam så bör man polisanmäla så vi får titta ordentligt på det, säger Magnus Lindgren.

Markbladets insamling har godkänts av Marks kommun.

Läs också:

När räddningsarbetet var över släppte alla spänningar – hör Pärra berätta om känslorna

83 olyckor på E 45:an i Härjedalen de senaste åren

Nolervik: Tung stämning i Sveg dagen efter – Polisen: "Det är surrealistiskt"

"Mörk stämning" på Ängskolan i Skene –eleven Maya berättar om dagen efter tragedin

Flera ungdomar har fått lämna Östersunds sjukhus – en patient vårdas fortfarande för allvarliga skador