Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för vilt på vägarna – har skett 12 olyckor under dagen

Utöver halkan bör du som är ute och kör på länets vägar se upp för djuren. Hittills under måndagen har det nämligen skett 12 viltolyckor.

Polisen skriver att det i den statistiken även förekommer renar som per definition inte är vilt. Även i övriga delar av region nord varnas det för vilt på vägarna då även Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland är hårt drabbade.

Flest olyckor har skett i Norrbotten och Västerbotten där 25 respektive 21 viltolyckor har rapporterats medan det i Västernorrland skett 9.

Polisen vill även påminna om att du som råkar ut för en viltolycka med björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn måste anmäla det till polisen. Det gäller även om det inte syns att djuret är skadat.

"Platsen för sammanstötningen måste också markeras. Att inte anmäla en sammanstötning är straffbart och belagt med böter," skriver polisen på hemsidan.

Krockar du med en ren så ska det anmälas till aktuell sameby. Är det omöjligt så måste olyckan istället anmälas till polisen.

Läs även:

Det brinner på Gällö såg – inre befäl: "Kan inte utesluta att det sprider sig"

Bostadsinbrott i Odenslund – slog till medan de boende var bortresta

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app