Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar: "Se upp för falska sedlar"

Polisens Bedrägericenter i polisregion Nord har fått in drygt 20 ärenden med förfalskade eurosedlar i valörerna 20 till 500 euro. Nu varnar polisen allmänheten.

Polisen har upptäckt de förfalskade sedlarna inom hela polisregion Nord och de kommer från olika slags butiker. De flesta sedlarna är i valör 100 euro men enligt polisen förekommer det förfalskade valörer från 20 till 500 euro. Sedlarna är av god kvalitet och svåra att upptäcka.

- Vi vill uppmana till uppmärksamhet kring köp med betalning i euro. Som privatperson bör du inte hjälpa okända personer med att växla pengar, hänvisa i stället till ett växlingskontor, skriver förundersökningsledare Peter Johansson på bedrägericenter i polisregion Nord på, polisens hemsida och fortsätter:

– Som alltid om man misstänker brottsliga situationer, är det viktigt att notera detaljer kring personer och eventuella fordon. Det är också av stor betydelse att brotten snabbt kommer till polisen kännedom samt att butikerna informerar internt inom samma butikskedja eller annan samarbetsform.

Enligt Peter Johansson förekommer det också anmälningar om förfalskade svenska sedlar av god kvalitet, men inte i samma omfattning.