Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vet inte vilken kniv som användes

Polisen har inte fastställt vilken kniv som användes, då en ung man ska ha huggit en kvinna i bröstet på Frösön i början av september.

Samma kväll som paret attackerades hittade polisen en kniv med sju centimeters bladlängd.

Annons

En bild på den kniven publicerades i ÖP två dagar efter händelsen. Då ringde maken till polisens utredare och sa att det inte var rätt kniv.

Polisen letade då upp en brödkniv som tillhör den misstänkte.

Maken fick se bilder på båda knivarna under ett förhör. Den mindre av knivarna har omvända proportioner jämfört med den kniv som gärningsmannen använde, enligt honom. Däremot stämmer brödkniven in på hans minnesbild.

Men kvinnan är säker på att det inte fanns tänder på den kniv hon attackerades med.

”Tror det var en kökskniv med långt skaft och lång egg”, sa hon i förhör på sjukhuset ett par timmar efter attacken.

Den misstänkte har en köttkniv, har han berättat i ett polisförhör som hölls 3 oktober. Den är lika lång som brödkniven och har ett otandat blad, enligt honom.

Både människor och en hund har sökt efter knivar, men några fler än de två som tagits i beslag har inte hittats.

Kniven som först hittades av polisen har skickats för analys till Statens kriminaltekniska laboratorium. Den har vare sig blod eller DNA på sig.

– Jag kan inte säga att det är klarlagt vilken kniv som har använts, säger åklagaren Emil Westlin som har lett förundersökningen.

Men han anser att det finns tillräcklig bevisning mot mannen ändå.

– Jag ser ju inte att åtalet blir svagare på något sätt egentligen, säger Emil Westlin.

Den misstänkte mannen åtalades på tisdagen för två mordförsök. Han säger att han vare sig kan erkänna eller förneka brott.