Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser på kattjakt

Några lurviga katter håller polisen i Sveg sysselsatt. I går ryckte en patrull ut till Lillhärdal på kattjakt. Det är ett antal vildkatter som en längre tid gäckat en del bybor i Lillhärdal. Efter en hel del klagomål har länsstyrelsen skickat ut Svegspolisen för att jaga de fyrbenta oroselementen.

– Jag kan förstå att många undrar vad vi inom polisen håller på med. Det är nog befogat att ställa sig frågan om det verkligen är polisen som ska ordna sådana här saker, säger Torgny Svensson vid Svegspolisen.

Han tycker det borde åligga kommunen men eftersom djurinspektionen flyttade till länsstyrelsen efter årsskiftet, håller de numera till i Östersund. Som i sin tur skickar ut polisen på exempelvis kattjakt.Polisen har nu placerat ut burar som privatpersoner håller koll på. Det blir sedan polisen som avgör vilka katter som är vildkatter och dessa ska avlivas.