Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt efter två tjuvar på flykt

Ett inbrott i Odensala kunde avbrytas vid 14.30-tiden på tisdagen. Polisen kunde gripa en gärningsman men ännu sent på kvällen var man fortfarande på jakt efter åtminstone ytterligare två misstänkta.

Just Odensala har varit ett väldigt inbrottsdrabbat område och senast förra veckan var det dags igen. Problemet har varit tjuvarnas fräckhet. De kan slå till i dagsljus och de passar på när husen tillfälligt står tomma.

Men på tisdagen lyckades man i alla fall gripa en man, misstänkt för inbrott.

Upprinnelsen var väldigt dramatisk. En medlem i den drabbade familjen kom hem vid 14.30. Då pågick inbrottet för fullt.

Tjuvarna flydde från platsen men polis kunde efter ett tag gripa en man, inte långt från brottsplatsen.

– Han är i 25-årsåldern och inte hemmahörande i länet. Däremot är han känd av polis på annat håll i landet, där han är en etablerad inbrottstjuv, berättar vakthavande befäl August Karlsson.

Polisen har vi några tillfällen varnat för turnerande tjuvar från utlandet. I det här fallet är det alltså inte frågan om något sådant.

De första undersökningarna på platsen visade att tjuvarna tagit sig in genom ett garage. Enligt den familjemedlem som klev rakt in i pågående inbrott var de sammanlagt tre inkräktare.

– Hela familjen är skakad efter händelsen och därför har vi inte fått grepp om något stulits. Jag hoppas att vi kan gripa även dem vi jagar, säger Knutsson.

De inledande förhören med den gripne planerades till 23–24-tiden i natt.

Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från folk som rört sig kring Tångvägen under tisdagseftermiddagen.