Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisstationen i Järpen läggs ned

Polisstationen i Järpen ska läggas ned och flyttas till Åre. Polisstyrelsen i Jämtland har beslutat att säga upp hyresavtalet i Järpen som löper ut om två år.

För drygt tre år sedan invigdes polisens nya lokaler i Åre som har två arrester, fyra arbetsplatser och en reception samt ett garage. I Järpen finns en polisstation som har arrester, kontor samt service till allmänheten, här kan man till exempel beställa pass.

Om två år ser det ut som det bara kommer att finnas en polisstation i Åre kommun. Polisstyrelsen i Jämtland tog i september ett beslut om att säga upp lokalerna i Järpen.

Anna-Caren Sätherberg (S), ordförande i polisstyrelsen i länet, förklarar att brottsligheten i Åre är större än på andra orter i kommunen. Om polisstationen placeras i Åre slipper polisen många mils bilkörning till stationen i Järpen. Verksamheten ändras inte vid en flytt, poängterar hon.

I maj träffade polismyndighetens ledningsgrupp kommunstyrelsen i Åre kommun redan för att informera om behovet av en flytt. Myndigheten ska i samverkan med Åre kommun ta fram ett förslag på hur merborgarservicen i Järpen säkerställs.

Anna-Caren Sätherberg påpekar att polisstyrelsen först måste utreda hur en polisstation i Åre ska se ut och sedan gäller det att äska pengar.

- Det är Rikspolisstyrelsen som tar beslut om investeringar.