Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polistillslag på campingen i Sveg

Polisen i Sveg gjorde en utryckning till Svegs camping under tisdagsmorgonen. Där fanns ett sällskap som på oklara avtal kommit över kläder till ett värde av 45 000 kronor under måndagskvällen.

Ingripandet i Sveg blev ganska odramatiskt. Polisen hittade de kläder som burits ut ur en Svegsbutik men sällskapet som hade dessa kläder i sin besittning hävdade att de hade för avsikt att betala.

– Det var strax innan stängningsdags som några minderåriga besökte klädbutiken. En person ville upprätta ett avtal om att kläder skulle faktureras men under tiden som en diskussion hölls med butiksägaren började en annan minderårig att bära ut en massa kläder. Butiksägaren, som var ensam, gick inte med på detta och anmälde händelsen till oss, berättar Bengt-Ove Nylén vid Svegspolisen.

Kläderna återfanns under tisdagsförmiddagen av polisen.

– De som bar ut kläderna hävdar att det är ett missförstånd och rent polisiärt kan vi inte göra mycket mer just nu. Det vi kan göra är att varna för tillvägagångssättet men vi kan ju inte göra en bedömning om kläderna skulle bli betalda eller inte. Nu går ärendet till en förundersökningsledare som sedan får ta ställning till vad det ska utmynna i, säger Nylén på plats vid Svegs camping.

Butiksägaren berättar att det kom in två killar i femtonårsåldern, med sig hade de en ännu yngre kille.

– De plockade upp en del saker på disken och jag började slå in dessa i kassan och packa i påsar när de sedan undrade över betalningsmetod. Jag svarade att det var kort eller kontant som gällde men de förklarade att de enbart handlade på faktura. Då fick jag ett organisationsnummer och deras pappa var i kontakt med mig via telefon. Problemet var att den minsta killen började bära ut grejerna och de andra två letade upp ännu fler saker och lade på disken och sedan bar den yngre ut även dessa.

Butiksägaren säger att hon sa stopp flera gånger och förklarade att hon ville ha tillbaka sina varor.

– De lovade att komma in igen med kläderna och att pappan sedan skulle komma och göra affär, sen såg jag inte röken av killarna eller pappan.

– Det är ju lätt i efterhand att se hur man ska agera men den minsta killen hann bära ut mycket medan de andra uppehöll mig.