Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politik ska vara roligt

Som trebarnsfar lyssnar jag mycket till sönernas idéer. Det är deras framtid som påverkas.

Östersund har satsat mycket på idrotten. Ungdomar och i synnerhet kvinnor som inte vill svettas i arenan har glömts bort.

Om befolkningstillväxten ska gynnas ser jag det som oerhört viktigt att få unga kreativa kvinnor att stanna i Jämtland och i Östersund i stället för att flytta söderut.

Ge dem glamour, sång och musik, kultur, ge dem större möjligheter att få påverka och inte vad vi åldringar tror de vill ha. Vi måste ge unga en större möjlighet till att dana sin framtid.

Jamtli och kullersten i all ära, men efter en kolbulle tror jag intresset falnat.

Bygg en fontän på Döda torget, kalla den för Jamska trappan! Denna betongskapelse som i dag är just död utan en enda grönskande buske eller träd. Den som skapat detta måste ha haft en svår uppväxt!

Politik ska vara roligt och skapa ett samhälle med humor och trivsel.

En annan idé är att glasa in hela gågatan! En norrskensnattens galleria med trottoarcaféer, restauranger men inga snöstormar.

Bygg en bro över Strandgatan och järnvägen så kan torget brukas som skoterparkering – snacka om Vinterstaden!

Varför inte bygga ett glaspalats i Badhusparken för restaurang, dans och nöjen? Midsommarnatt eller polarnorrsken genom glasade väggar och tak! Flera gästbryggor för båtar då efterfrågan är stor och kön till egen brygga är i åratal.

Gondolen till Östbergets slalombackar mitt från staden, vart tog den drömmen vägen? En strandaveny med bryggor, kvarterskrogar, småbutiker blandat med boende mot Storsjöns vatten och fjällen vid Horisonten. Tala om fyra årstiders stad för ungdomen!

Gudfast Hellby (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel