Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker är positiv till idén

Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Östersund, Karin Thomasson (MP) kan tänka sig ett nakenbad i kommunen.

Annons

– Jag har ingenting emot tanken på att vi skulle ha ett naturistbad i Östersunds kommun. Om vi kan anvisa en strandremsa till en förening så är det inte omöjlig tanke.

Karin Thomasson framhåller att Östersunds kommun inte driver några kommunala utebad.

– Folk badar ändå.

skeptiskt till förslaget att det skulle vara nakenbad i Kungsgårdsviken.

– Kungsgården är lite för fint. Där vill ju vi andra bada. Det kan vara folk som tycker att det är stötande med nakna människor.

Karin Thomasson är heller inte främmande för en nakencamping i Östersunds kommun, dock inte i kommunal regi.

– Vi har ju bara en camping; Östersunds Camping. Jag kan inte se att en del av Östersunds Camping skulle vara en nakencamping.

naturistföreningen i Sundsvall stämplades in hos kultur- och fritidsnämnden 9 mars, och dagen efter hos miljö- och samhällsnämnden. Dess ordförande Göte Murén (S) är avvaktande.

– Det tål att fundera på. Jag törs inte ha någon uppfattning i dag. Det är en helt ny fråga som jag aldrig har tagit ställning till.

Göte Murén hänvisar till att brevet med dess förslag ska beredas av tjänstemän innan politikerna har något beslutsförslag att ta ställning till.