Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker bjuder in till möte om skolorna i Ås

De missnöjda föräldrarna med skolbarn i Sånghusvallen får nu chansen att ställa frågor till ansvariga politiker. De har bjudit in till ett möte.

Annons

Det är barn- och utbildningsnämnden ordförande Karin Wallén (C) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Linus Kimselius (M) som kallat till ett informationsmöte på måndag klockan 18, i matsalen i Ås skolan.

Varför mötet hålls där och inte i Sånghusvallens skolmatsal beror på att alla skolbarnsföräldrar i Ås bjudits in och då krävs en större möteslokal än den i Sånghusvallen.

Möjligen kommer fler politiker. Men tre av de ledande tjänstemännen ska i alla fall vara med. Det är barn- och utbildningsförvaltningens chef Birgitta Lundgren, Kajsa Eklund som är verksamhetschef för grundskolan i Krokoms kommun och Elisabeth Englund som är verksamhetschef för kommunens förskolor och fritidshem.

Som ÖP berättade i går så är det ett utbrett missnöje bland föräldrar i Sånghusvallen med att fjolårets treor flyttades till Ås skola för att gå årskurs 4 där, och att samma sak ska ske med årets treor.

För vad som sades inför öppnandet av Sånghusvallens skola hösten 2012 var att skolan skulle fyllas på till en komplett F-5-skola från och med höstterminen 2014.

– De kan gå i samma klassrum när de går på fritids, sa föräldern Magnus Rydell till ÖP i måndags kväll och ifrågasatte varför två klassrum enbart ska användas för fritids.

– Låt barnen gå i baracker här i stället för att skicka upp dem till Ås, sa föräldern Magnus Karlsson vid samma tillfälle.

Barn- och utbildningsnämnden har begärt extrapengar av kommunfullmäktige för att skapa två nya klassrum i Ås till hösten.

Diskussionerna hittills har handlat om utökningen ska ske upp i Ås. Och det alternativ som i nuläget verkar troligast är att kommunen hyr två baracker.

Det har inte talats om att placera en av barackerna, eller båda, vid Sånghusvallens skola.