Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker bjuder in till möte om skolorna i Ås

De missnöjda föräldrarna med skolbarn i Sånghusvallen får nu chansen att ställa frågor till ansvariga politiker. De har bjudit in till ett möte.

Annons

Det är barn- och utbildningsnämnden ordförande Karin Wallén (C) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Linus Kimselius (M) som kallat till ett informationsmöte på måndag klockan 18, i matsalen i Ås skolan.

Varför mötet hålls där och inte i Sånghusvallens skolmatsal beror på att alla skolbarnsföräldrar i Ås bjudits in och då krävs en större möteslokal än den i Sånghusvallen.

Möjligen kommer fler politiker. Men tre av de ledande tjänstemännen ska i alla fall vara med. Det är barn- och utbildningsförvaltningens chef Birgitta Lundgren, Kajsa Eklund som är verksamhetschef för grundskolan i Krokoms kommun och Elisabeth Englund som är verksamhetschef för kommunens förskolor och fritidshem.

Som ÖP berättade i går så är det ett utbrett missnöje bland föräldrar i Sånghusvallen med att fjolårets treor flyttades till Ås skola för att gå årskurs 4 där, och att samma sak ska ske med årets treor.

För vad som sades inför öppnandet av Sånghusvallens skola hösten 2012 var att skolan skulle fyllas på till en komplett F-5-skola från och med höstterminen 2014.

– De kan gå i samma klassrum när de går på fritids, sa föräldern Magnus Rydell till ÖP i måndags kväll och ifrågasatte varför två klassrum enbart ska användas för fritids.

– Låt barnen gå i baracker här i stället för att skicka upp dem till Ås, sa föräldern Magnus Karlsson vid samma tillfälle.

Barn- och utbildningsnämnden har begärt extrapengar av kommunfullmäktige för att skapa två nya klassrum i Ås till hösten.

Diskussionerna hittills har handlat om utökningen ska ske upp i Ås. Och det alternativ som i nuläget verkar troligast är att kommunen hyr två baracker.

Det har inte talats om att placera en av barackerna, eller båda, vid Sånghusvallens skola.