Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker hoppar av politiken i Region JH

I början av juni hoppade Kia Carlsson (FP) av sitt uppdrag som gruppledare i regionfullmäktige. Nu lämnar hon samtliga politiska uppdrag i Region Jämtland Härjedalen.

De fyra borgerliga partierna i Region JH jobbade under våren fram en gemensam skuggbudget, men bara några dagar innan den skulle presenteras hoppade Folkpartiet av. Kommunikationen mellan FP:s gruppledare och partiets regionala ledning hade varit otillräcklig under processen och strax innan Alliansens förslag till regionplan och budget var klar blossade interna meningsskiljaktigheter upp inom Folkpartiet.

– För mig var det självklart att skriva på vårt gemensamma förslag, men vi hade lite olika åsikter där, säger Kia Carlsson.

Det slutade med beskedet att FP inte ställer upp på skuggbudgeten och partiets länsordförande Pär Löfstrand, uttryckte också sitt ogillande mot det blocköverskridande samarbetet, den så kallade Aprilöverenskommelsen.

I det här läget hoppade Kia Carlsson av sitt uppdrag som Folkpartiets gruppledare i regionfullmäktige och sedan dess har hon funderat över sin framtid inom politiken. Häromdagen meddelade hon att hon avsäger sig uppdraget som ledamot i regionfullmäktige och hon lämnar också ersättarplatser i bland annat regionstyrelsen.

– Utifrån att vi hade lite olika uppfattningar om hur vi skulle jobba i Alliansen fick jag anledning att fundera. Jag har nog gjort mitt, vårt parti behöver nya krafter. Jag måste erkänna att det delvis känns skönt, plötsligt får jag tid som jag inte haft förut, säger Kia Carlsson.

Under sin tid som politiker i landstinget/regionen har hon jobbat för att stärka mandatet för enhetscheferna och för att utveckla karriärvägar för medarbetarna. Nu tycker hon att de frågorna utvecklas åt rätt håll och det bidrar till att det är lättare att kliva av. Lennart Ledin är förste ersättare för Kia Carlsson i regionfullmäktige och enligt listan är det han som tar över hennes plats när hon slutar.