Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker inspekterade ishallen

Snart är ishallen i Sveg färdigbyggd och i går fick samhällsbyggnadsnämnden sig en förhandstitt.

Om en månad är det slutbesiktning av ishallen i Sveg och några dagar efter så spelar Svegs IK:s damer premiärmatchen.

I går fick politikerna i samhällsbyggnadsnämnden en bild av hur den ska se ut. Det enda som var lite oklart var avtalet mellan kommunen och Svegs IK vilket varken nämndens ordförande Lars Bygdén (FP) eller den byggnadsansvarige tjänstemannen Ulf Hansson kunde redogöra för.

– Jag tycker ju inte att man ska släppa kontrollen helt till en förening, ishallen måste kunna användas till mer än hockey, säger Lars Bygdén som hoppas på att det ska finnas plats för exempelvis mässor samt andra kultur och idrottsevenemang.

Att SIK ska ha fri tillgång till hallen under säsong, vilken beräknas pågå från 1 september till 15 mars, är klart. Som motprestation ska klubbens vaktmästare stå för skötseln. En punkt att allmänheten ska har rätt till minst 12 timmar i veckan finns också inskriven, men ingenting reglerar vilka tider detta ska ske. En annan fråga som verkar vara öppen är arenanamnet och vem de eventuella rättighetspengarna går till.

– Vad jag förstår går de till klubben, säger fritidschefen Roland Ericsson efter att ha tittat på kontraktet.

Från politiskt håll sades det annat när beslutet togs om att bygga hallen.

– Jag tycker att avtalet är väldigt luddigt men vi ska träffa Svegs IK om knappt två veckor och då får vi anledning att se över detta, sa kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S).

– Det vore olyckligt om kommunen bygger en anläggning och släpper kontrollen, påpekade Bygdén som inte minst ville ha möjligheter att utnyttja ishallen bland annat i det projekt som håller på att utredas kring Folkets Hus.

Ishallens budget på 33,5 miljoner kronor ser ut att hålla meddelade Ulf Hansson, av dessa satsar kommunen 18,2 och de resterande 15,3 miljoner kronorna var försäkringspengar som SIK och kommunen fick för den nedbrunna hallen med isanläggning.

– Vår driftskostnad beräknas bli 1,8 miljoner kronor per år varav 1 miljon är kapitalkostnad, berättar Hansson.