Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker kan censurera

Jag har uppmärksammat att bloggare på OP.se får moderera sina bloggar själva, de kan alltså själva välja vilka kommentarer som syns och bemöts under inläggen.

Detta är rätt intressant eftersom det finns politiska bloggare som är förtroendevalda, som på så sätt själva kontrollera vilka inlägg som publiceras.

Att moderera kan alltså bli lite som att censurera. Bloggaren ges ju möjlighet att inte publicera något som går honom/henne emot. På det sättet skapas en bild om att bloggaren "har starkt stöd" för sina ståndpunkter.

Att företrädare för politiska partier ges möjlighet att i medierna själva censurera innehållet i debatter är ett hot mot demokratin.

Sedan kan man undra varför politiker friskt "uppmanar till debatt", men sedan väljer att debattera där de själva kan censurera innehållet.

Vem vill visa en kritisk opposition när man kan visa att man har rätt?

Ingela

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel