Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker – ni måste lyssna på oss om de äldre i Krokom ska få en bra omvårdnad

Nu kommer vi inte längre med engagemang och flexibilitet. För att de gamla ska få en god tillvaro måste ni politiker i Krokoms kommun lyssna på oss som arbetar närmast brukarna.

Den kritik som har framförts när det gäller kommunens personalpolitik ställer vi oss bakom och vi uppskattar det arbete som Tina Stafrén gör för de äldre i Krokoms kommun. Hon har hjälpt oss att skriva detta inlägg men det är våra ord.

Det finns en orsak till att vi inte skriver under med våra egna namn. Det hänger delvis ihop med den personalpolitik som förs, vi har kollegor som har varit med om ”uppsträckningar” från chefer när vi uttalat oss till media eller anhöriga om hur vi upplever de gamlas situation.

Vi har kunskap om hur vi ska ge socialt innehåll till den enskilde brukaren. Och vi gör det, i den mån vi hinner. Vi är engagerade, många av oss har lång erfarenhet och vi gör så gott vi kan men vi mår dåligt över de gamlas situation när vi måste hasta förbi dem. För det är vad vi måste göra för att hinna tillgodose de mest basala behoven. Tillvaron för våra brukare är ofta torftig och de är för mycket ensamma. Det är för deras skull vi gör våra röster hörda!

Det gör ont i oss att behöva använda ett så förskräckligt ord som förvaring när vi beskriver de gamlas situation. Men vi måste få fram sanningen, vi vägrar offra de gamla genom att svänga oss med förskönande ord.

Vi tänker inte skydda vårt eget skinn i den här debatten. Vi gör allt vi kan för att de gamla ska ha en värdig tillvaro och självklart har de gamla på Solbacka även riktigt bra stunder. Vi säger inte att allt är nattsvart men det är långt ifrån tillräckligt bra.

När det gäller artikeln om Hällebo i ÖP 20 februari. Det verkar som om vi har olika förutsättningar i kommunen. Kan en orsak vara schemat?

Vad är det som hindrar kommunen att använda de 2 miljoner i stimulansmedel som ligger oanvända. Fråga oss om ni vill ha förslag.

Vi har ingen demensavdelning på Solbacka. Det är inte rättvist mot de gamla som lider av demenssjukdom som skulle behöva mer lugn och ro samt mer tid från oss personal. Det är inte heller rättvist mot de friskare brukare som måste vistas tillsammans med dementa.

Politiker i Krokoms kommun, ni måste tro och lyssna på oss, vi som är närmast brukaren.

Vi hoppas på att ni politiker ska kliva in och agera nu. Kan vi skapa ett ”råd för värdig äldrevård” där vi som är närmast brukarna kan föra en dialog direkt med er politiker där vi tillsammans kan diskutera för lösningar.

För det är det vi vill åstadkomma med denna debatt, vi vill finna lösningar, inte skapa konflikter. Vi ömmar för våra gamla men engagemang och flexibilitet räcker inte längre för att vi ska kunna ge de gamla den goda vård och omsorg de förtjänar.

Vi behöver föra en dialog om våra förutsättningar.