Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker öppna för möte om Lillänge

M, FP och C är alla positiva till S inbjudan till möte, där man ska prata om framtiden för handeln i Lillänge.

Annons

I dag skulle kommunfullmäktige i Östersund ha tagit två beslut som rör handel i Lillänge: Att sälja kommunal mark i skogsområdet bredvid betongstationen samt detaljplan för handel på samma område.

Men fullmäktiges ordförande Kjell Svantesson (S) tog beslutet att lyfta punkterna från mötets dagordning, på grund av att S-ledningen bjudit in M, FP och C till ett möte om handeln i Lillänge. Dessutom hade S riskerat att bli nedröstade i fullmäktige. Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) hoppas på ett möte kommande vecka, eller veckan därpå.

– Utifrån de företag som vill investera, så vill vi prata om hur det ser ut i dag och om de övriga partierna har några idéer om en förändring. Eftersom vi bjuder in vill vi hitta en lösning, säger hon.

Kommunalrådet Carina Asplund (C) säger att C är öppna för samtal.

– Det vi har sagt, det är att vi vill göra halt, för det är viktigt att centrumhandeln kommer i fas. Jag vet faktiskt inte vad S har för förslag, vad de har för nytt att komma med. Handelspolicyn säger att centrumhandeln ska gå i takt med Lillänge. Enligt den senaste WSP-utredningen kommer centrumhandeln – som jag ser det – att drabbas rätt så hårt om de nuvarande planerna går igenom.

C har varit splittrade, var står partiet nu?

– Nu är vi nog faktiskt överens. I princip alla i fullmäktige har varit positiva till handelspolicyn.

Även M och FP välkomnar inbjudan, men tycker att den kommer försent. Pär Jönsson (M) säger att partiet är för handel, men inte om det innebär miljontals kronor i skattepengar till flytt av Mosippans förskola och byggande av rondeller. Pär Löfstrand (FP) säger att partiet inte är emot utökad handel, men att det måste vara genomtänkt.

– Och man har rundat barn- och utbildningsnämnden när det gäller Mosippan, säger han.