Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker öppna för möte om Lillänge

M, FP och C är alla positiva till S inbjudan till möte, där man ska prata om framtiden för handeln i Lillänge.

I dag skulle kommunfullmäktige i Östersund ha tagit två beslut som rör handel i Lillänge: Att sälja kommunal mark i skogsområdet bredvid betongstationen samt detaljplan för handel på samma område.

Men fullmäktiges ordförande Kjell Svantesson (S) tog beslutet att lyfta punkterna från mötets dagordning, på grund av att S-ledningen bjudit in M, FP och C till ett möte om handeln i Lillänge. Dessutom hade S riskerat att bli nedröstade i fullmäktige. Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) hoppas på ett möte kommande vecka, eller veckan därpå.

– Utifrån de företag som vill investera, så vill vi prata om hur det ser ut i dag och om de övriga partierna har några idéer om en förändring. Eftersom vi bjuder in vill vi hitta en lösning, säger hon.

Kommunalrådet Carina Asplund (C) säger att C är öppna för samtal.

– Det vi har sagt, det är att vi vill göra halt, för det är viktigt att centrumhandeln kommer i fas. Jag vet faktiskt inte vad S har för förslag, vad de har för nytt att komma med. Handelspolicyn säger att centrumhandeln ska gå i takt med Lillänge. Enligt den senaste WSP-utredningen kommer centrumhandeln – som jag ser det – att drabbas rätt så hårt om de nuvarande planerna går igenom.

C har varit splittrade, var står partiet nu?

– Nu är vi nog faktiskt överens. I princip alla i fullmäktige har varit positiva till handelspolicyn.

Även M och FP välkomnar inbjudan, men tycker att den kommer försent. Pär Jönsson (M) säger att partiet är för handel, men inte om det innebär miljontals kronor i skattepengar till flytt av Mosippans förskola och byggande av rondeller. Pär Löfstrand (FP) säger att partiet inte är emot utökad handel, men att det måste vara genomtänkt.

– Och man har rundat barn- och utbildningsnämnden när det gäller Mosippan, säger han.