Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker reagerar

Både FP och V reagerar på att uttrycket ”feta katter jagar inte” används i en utredning om Lillänge.

För ungefär en månad sedan diskuterade kommunstyrelsen den senaste utredningen om Lillänge, gjord av konsultföretaget WSP. Både Pär Löfstrand (FP) och Christina Hedin (V) reagerade på den.

”Önskvärt är också att använda fakta och ha vetenskaplig grund och inte använda uttryck som 'Feta katter jagar inte'”, skrev Löfstrand och Hedin i en anteckning till protokollet.

– Utredningen är ju ett formellt inlägg, det ska inte handla om tyckande. Då tycker jag inte att man ska skoja till det med den här typen av formuleringar, då blir det svårt att ta andra saker i den seriöst också, säger Christina Hedin.

Hur tolkar du uttrycket?

– Att författaren menar att cityhandeln har så bra villkor att den inte behöver anstränga sig, att den inte gör det lilla extra för att få dit kunder.

AnnSofie Andersson (S) skriver till ÖP att utredningen innehåller viktiga fakta, och att uttrycket riskerar att den inte tas på allvar.