Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerelit med egna regler

Jag är ledamot i landstingstyrelsen och ser med förfäran på vad som är på väg att ske med vår fina sjukvård.

Med en långvarig sossemajoritet har man misslyckats och är på väg mot ekonomisk bankrutt.

Vi lånar redan nu av framtiden och har inte pengar till lönerna om några år om inget drastiskt händer snart. Landstinget i Jämtland tävlar i samma gärdsgårdsserie som Grekland.

Trots det tillåter sig vänsterpolitikerna att satsa 7 miljoner kronor på varumärkesarbete och skyltbyte då landstinget byter skepnad från landsting till region.

Verksamheten blir i stort sett samma, då 93 procent av skatterna går till sjukvården. Som grädde på moset kostar man på sig att förse de ledande politikerna med dyrare och fläskigare datorer, läsplattor och smarta telefoner, än vad tjänstemännen och folket på golvet har.

Om Jämtland inte har haft det förut så håller man nu på att skapa en politikerelit som har sitt eget regelsystem. Enda partiet som entydigt är emot detta är Folkpartiet. Det finns det protokoll på.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel