Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikern Bo Bergström polisanmäld för att ha kört på kvinna med avställd fyrhjuling

Politikern Bo Bergström, som företräder Allt för Ragunda, var i somras inblandad i en olycka där han polisanmäldes för vållande till kroppsskada. Han anmäldes för att ha kört på en kvinna med sin fyrhjuling, som dessutom var avställd vid tillfället.
Polisutredningen lades dock ned eftersom det inte gick att bevisa skuld.

Annons

ÖP har tagit del av en polisutredning, efter en händelse i somras där kommunstyrelsens ledamot Bo Bergström var inblandad i en olycka. Enligt kvinnan som gjorde polisanmälan har Bo Bergström kört på henne med en fyrhjuling, med följden att hon drabbades av bland annat svåra huvudskador. Olyckan ska ha inträffat när kvinnan var ute och gick med sina två hundar på en skogsbilväg, och enligt anmälan så ska Bo Bergström ha kört på henne med fyrhjulingen trots att hon höjde handen för att försöka undvika en kollision.

I polisutredningen uppger Bo Bergström en helt annan version. Nämligen den att det aldrig ägde rum någon kollision, utan att kvinnan i stället hade tappat kontrollen över sina två hundar, som sedan släpat in henne i den stillastående fyrhjulingen. Enligt anmälan ringde Bo Bergström till sin fru som fick kontakta 112, och efter en timme anlände ambulans till platsen, där personal fick ta hand om den svårt skadade kvinnan.

Det fanns inga vittnen till händelsen, och polisen gjorde inte heller någon brottsplatsundersökning eftersom anmälan kom in först fyra dagar efter händelsen. Polisutredningen angående vållande till kroppsskada lades senare ned eftersom det inte gick att styrka brott. Ord stod helt enkelt mot ord, men polisen meddelar att ärendet kan öppnas igen om det framkommer nya uppgifter.

När ÖP ringer till Bo Bergström för att prata med honom om händelsen så förnekar han blankt att han skulle ha kört på kvinnan, och vill först inte kommentera någonting kring händelsen.

– Jag kommenterar ingenting just nu eftersom polisen har bett mig att inte göra det. Det hela är kort och gott ett falsarium. Jag har tagit ut urskrifter från SOS alarm som styrker min berättelse, säger Bo Bergström.

I polisutredningen framgår det också att fyrhjulingen som Bo Bergström framförde var avställd sedan 29 januari 2015. Men faktum är att det aldrig upprättades någon polisanmälan angående olovlig körning, eftersom brottsrubriceringen bara handlade om vållande till kroppsskada. Det blir i själva verket ÖP som får upplysa Bo Bergström om att fyrhjulingen var avställd.

– Jag har missat att ställa på den i våras. En fullständig miss från mig, så det måste jag se till att rätta till, säger Bo när ÖP konfronterar honom med uppgifterna.

Borde inte du ha koll på att man inte är ute och kör med avställda fordon?

– Självklart. Jag får väl räkna med någon påföljd. Du vet mer än jag vet.

Har du varit i kontakt med den skadade kvinnan?

– Nej, jag tar inte kontakt med henne, säger Bo Bergström.

Bo Bergström blev tidigare i veckan utpekad som mobbare, efter att oppositionsrådet Annika Forsström Nordvall (C) plötsligt hoppade av sitt uppdrag. Bo är även aktuell som kandidat till nytt oppositionsråd i Ragunda, vilket kommer att avgöras genom omröstning på kommunfullmäktige nästa torsdag.

Annons