Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikern: "Det är en fråga som inte ställts förut"

Varje år får barn- och utbildningsnämnden in medborgarförslag från unga medborgare. Just Tilde Blomés förslag stack ut eftersom det var första gången frågan kom upp.

• Vad var det som var så bra med förslaget?

– Det är en fråga som inte har ställts förut. Så när frågan kommer och den är relativt enkel att genomföra så ska vi såklart bejaka förslaget. Sen är det ju bra att barn kan vara med sina kompisar på fritidshemmet lite längre, än enbart under skoltid, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Sandal.

• Får ni ofta in förslag från yngre medborgare och är det ofta de bifalls?

– Det händer någon gång per år att vi får förslag från unga medborgare.

 • I och med det här kan ju barngrupperna bli större, inte mindre som många propagerar för. Hur tänker ni där?

– På fritidshem skrivs barn in i början av skolterminen och från och med höstterminen 2014 kan de som får småsyskon välja att vara kvar på fritidshemmet 10 timmar per vecka. Fritidshemsgrupperna kommer inte öka, utan de som redan är inskrivna kan vara kvar lite längre.

• Det kan ju finnas föräldrar som känner att de har "mist" sin fritidsplats nu för att de inte sökte just för att de har haft yngre barn som de ska vara hemma med...?

– Beslutet börjar gälla från Höstterminen 2014. Så det finns tid att söka plats.