Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna har svikit oss medborgare i regionfrågan

I Sverige ska vi så fint ha ett politiskt samhälle där alla får vara med och bestämma i form av demokrati.

Vi får redan i grundskolan lära oss att allas åsikt är värd att bli hörd och att alla ska få vara med och bestämma om vad som komma skall.

De senaste dagarna har fått mig att fasas av det som håller på att ske just nu, och det beslut som politikerna kommer fatta åt alla invånare i Jämtland, utan att ha hört vad vi tycker.

Vad tycker vi? Det är svårt att avgöra då vissa inte alls vet vad som kommer ske i dag bakom de stängda dörrarna. Jag kan bara ångra själv att jag är ute för sent med att försöka stoppa det mest troliga som kommer att ske, att Jämtlands landsting kommer bilda en mittregion med Västernorrlands landsting.

Jag känner mig sviken av politikerna som medborgare. När det gäller en sådan omfattande fråga så tycker jag att det ska ges mer information, och framför allt att vi ska få vara med och fatta beslutet i en folkomröstning i länet.

Varför har vi inte fått någon information och framför allt varför känns det som de har försökt att dölja vad som är på väg att hända? De har smugit som en katt runt het gröt och undvikit att svara på vissa frågor, arbetar de för vad som bara är bra för dem eller tänker de på vården?

Min största fråga är vad kommer hända med vården i Jämtlands landsting om vi blir en storregion? För med handen på hjärtat så tycker jag att vi har en bra sjukvård, om man jämför med andra landsting.

Vi har hälften så stor skuld än vad Västernorrland har, så vad vinner vi på det hela? En rosa traktor i valfri färg, eller? Jag tycker att vi inte ska förhasta oss i detta, väg för- och nackdelar mer, och tänk på vården i första hand.

Låt oss vanliga människor får vara med också. Utan bra vård så kommer inte samhället att må bra heller. Men vad vet jag?

En studerande tjej som fick plötslig panik när hon insåg att det var bråttom att ta ställning och få resten av samhället att bli insatt i ämnet. Att få andra att agera, i stället för att göra som alltid, det lättaste – att låta någon annan ta beslutet åt dem!

Jag känner mig riktigt besviken och lurad av våra politiker. Vi har demokrati och inte diktatur i Sverige, men det är snart så man kan börja fundera ibland. Låt oss ha en folkomröstning!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel