Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politisk vilde i nytt parti

Gerhard Carlsson, politisk vilde i Östersunds fullmäktige sedan i höstas är med och startar nytt parti med fler uteslutna Sverigedemokrater i Sverige; Framstegspartiet.

I höstas blev Gerhard Carlsson och Carl Festin uteslutna efter en intern turbulens i Sverigedemokraterna med ömsesidiga anklagelser. Atlantispartiet skulle i stället lanseras. Men nu läggs Atlantispartiet på is.

– Vi har hängt på några i södra Sverige som har startat Framstegspartiet, säger Gerhard Carlsson som ingår i det nya partiets interrimstyrelse.

Han kommer att ha kvar sin plats som politisk vilde i fullmäktige fram till valet utan att föra Sverigedemokraternas talan alls, säger han. Sverigedemokraterna fokuserar för mycket på invandringspolitik, menar han.

Vilka frågor och vilken ideologi har då Framstegspartiet?

– Vår fråga är bättre pensioner för de äldre och mer skatteintäkter till kommunerna. Vi vill också ta tillvara Sveriges lantbruk och inte låta EU styra och ställa. Ungdomar ska få jobb och så måste det byggas bostäder.

Är ni EU-kritiska?

– Ja. Vi ska ha svenska produkter och om inte det räcker kan vi köpa av andra.

Vad är det för fel på de etablerade partierna?

– De verkar ju bara för fram sina krav när det är valår. Jag är inte socialdemokrat för de vill utarma stadskärnan.

Hur många partier har du varit med i?

– Ny Demokrati, Sjukvårdspartiet, fast där var jag bara medlem, Sverigedemokraterna och nu Framstegspartiet. När jag var yngre var jag centerpartist, men bara som vanlig väljare.

Vad händer nu?

– Så fort vi kommer i gång ska vi börja informera och skicka ut så att folk ser vad vi vill.