Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiskt men ändå inte hos Suneson

Gott och blandat. Så kan Anders Sunesons utställning på Härke Konstcenter beskrivas.
Utställningen har vernissage på lördag.

– Min tanke med den här utställningen är att jag inte ska försöka visa upp mina bästa bilder och försöka sälja dem som inredningsdetaljer. Det här handlar om mitt liv, säger Anders Suneson.

I utställningen blandas akvareller med kolteckningar, skulpturer med installationer. Här finns bilder som han målade för över 30 år sedan, som till exempel tavlan som föreställer Paris gatukarta, där promenadstråk är målade i grått.

Här finns även figurer från det nya projektet som ska bli både en film och bilderbok. Berättelsen ska heta "Onkel Sam Longs vilda äventyr långt borta i vilda västern". Figurerna och handlingen är klara, så även en slag filmaffisch som visas på utställningen.

– Jag har jobbat med den här berättelsen sedan 2011, och ser det nog som en 15-årsplan att göra klart den. Alla har så bråttom nu för tiden, säger Anders Suneson.

Färg, form och rörelse löper som en röd tråd genom utställningen. Anders Suneson gillar att illustrera sport.

– Framför allt i ishockeyn finns det mycket färg och form, säger Anders Suneson och visar hur en av skulpturerna illustrerar en hockeymålvakt.

Utställningen är en del av Konstens vecka, som invigs på fredag. Temat för årets konstvecka är politiken i konsten.

– Min utställning kanske inte är sakpolitisk, men kulturpolitisk. Den handlar om ett yrkesliv där man får uttrycka sig i bild och form och leva på det, säger Anders Suneson.