Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politrukpolitik i landstinget

Annons

Ett moraliskt förkastligt agerande uppvisades av den politiska majoriteten på landstingsfullmäktige 23 april.

Inom landstinget har ett stort omställningsarbete inletts och skulle beslutas på fullmäktige. Omställningsarbetet har genomförts i stort samförstånd mellan verksamhet och politik. Varje punkt av utbudsbegränsning har prioriterats och rankats.

Inför sittande fullmäktige fullföljde inte S, V och MP överenskommelsen att i politiskt samförstånd besluta förslaget om utbudsbegränsningar.

Anledningen var en punkt som rankats och prioriterats väldigt lågt, nämligen landstingets vänortssamarbete. Men att inte dra in på detta arbete blev plötsligt mycket viktigt för majoriteten.

Att enskilda ledamöter får göra resor österut är tydligen viktigare än all annan verksamhet. Resor vars resultat dessutom aldrig redovisas varken för landstingsfullmäktige eller medborgarna, finansiärerna. Det handlar i reda pengar inte om stora summor men visar på vad majoriteten prioriterar främst inom landstingets verksamhet.

Det verkar som vänstermajoriteten nu driver politrukpolitik i landstinget. Något som vi i Alliansen aldrig kommer att acceptera.

Mer läsning

Annons