Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pontus Frivold lämnar Jämtland Basket

Jämtland Basket som nyss avslutat ligasäsongen efter förlust mot regerande mästarna Södertälje Kings i kvartsfinalen och huvudtränaren Pontus Frivold går skilda vägar. Klubben börjar nu rekryteringsprocessen kring att ny coach till kommande säsong.

Under Frivolds ledning lyckades Jämtland ta sig till slutspel, detta för första gången på tre säsonger. I kvartsfinalen blev Kings för svåra, men Jämtland bjöd på tufft motstånd och var endast någon minut från vinst i första matchen.

– Tycker Pontus har gjort ett gott arbete; vi klarade slutspelet, vi slog Sundsvall och Luleå två gånger och är tillbaka bland topp åtta i landet. Han har också bidragit med en hel del nytänkande till föreningen, inte minst kring profileringssidan. Att vara coach i Östersund och Jämtland Basket är relativt sett en ganska utsatt position med många intressenter att ta hänsyn till, säger klubbdirektör Peter Johansson i ett pressmeddelande.

– För vår del handlar det mer om att vi behöver se över vår organisation som helhet och skapa bättre förutsättningar för och tydlighet kring vad vi vill. Detta, tillsammans med att det inför kommande säsong finns flera osäkra faktorer som tidplanen för Sporthallsbygget exempelvis, gör att vi vill se över även ledarfrågan, säger klubbdirektör Pecka Johansson.

Pontus Frivold kommer att under april ansvara för säsongsutvärdering och planera eftersäsongsträning som startar kring påsk.

– Det är riktigt, parallellt börjar jag förstås leta ny arbetsgivare. Det har varit en intressant och spännande säsong. Man kan tycka att nå slutspel var givet men ligan innehöll tio bra lag och att lyckas klara det målet var förstås en skön känsla. Nu blir tiden i Jämtland lite kortare än vad vi hade tänkt från början, men så är det i den här branschen. Det har varit en lärorik säsong och utgångspunkten är att fortsätta arbeta med basket professionellt, säger Pontus Frivold.

Arbetet kring ny coachlösning börjar omgående för Jämtland och är förstås en prioriterad fråga.

– Det är alltid svårare att få spelare att bestämma sig om inte coachen är tillsatt så det är självklart något vi kommer att jobba intensivt med. Vi ser att vi fortfarande har svårigheter att bygga kontinuitet. Av den anledningen är det inte osannolikt att det kommer att ta en tid innan vi har ny tränare på plats, avslutar Pecka Johansson. 

Spelare från nuvarande trupp har nu några veckor ledigt. Träningsstart planeras till runt påsk då även spelare från Jämtland Basket Ungdoms utvecklingslag bjuds in.

Läs allt om de senaste turerna inom Jämtland basket på Hasse Anderssons blogg:

http://blogg.op.se/basketfeber/2014/04/03/vem-ersatter/