Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Popkollo till Östersund

Musik. I går stod det klart att Östersunds första Popkollo kommer att arrangeras i sommar.

Det är föreningen Idélabbet som i samarbete med Sensus, Estrad Norr och Storsjöyran som ligger bakom initiativet. Från 27 juni till 5 augusti kommer 25 tjejer att kunna ta del av kollot på Frösö Strand. Popkollo Östersunds projektledare, Christina Almqvist är otroligt glad över nyheten:

– Det är verkligen jättekul att vi får arrangera Popkollo, det finns ett stort behov av det. Jag har velat göra det här väldigt länge, och det ska bli fantastiskt roligt.

Om man är sugen på att söka till Popkollo så gör man det nationellt via nätet. Längre fram kommer man även att presentera Popkollo Östersunds gästhandledare, en uppställning som kommer att bestå av såväl lokala förmågor som kända, svenska musikprofiler.

Popkollo startade i Hultsfred 2003, då med 19 deltagare. Sedan dess har verksamheten vuxit, Popkollo hålls nu i åtta olika städer och kan erbjuda 325 tjejer chansen att fylla en av sommarlovets veckor med musik.