Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt med Drop-in i Vinterbadet

Vinterbadet i Östersund är nu så populärt att folk kan få vända i dörren när badet har Drop-In på tisdagar och torsdagar

Bastu, vedeldade badkar, isvak och relaxavdelning på kajen vid Storsjön lockar allt fler. Igår kväll fick folk till och med vända hemåt utan att ens få komma i närheten av en badbalja.

– Det är lagom med ungefär 15 badgäster, men i kväll har vi redan 18 gäster här och därför bad jag några att komma igen en annan kväll, säger badmästaren Mikael Edvinsson.

Det två vedeldade badtunnorna fylls upp av två stora sällskap. Ett gäng tjejer från Mittuniversitetets socionomutbildning, som nu är inne på sin sista termin efter tre års studier i Östersund, provade badet redan förra året.

– Det är härligt ropar Emma Stensson efter att ha bytt den kalla isvaken mot badkaret.

– Det gör väldigt ont i fötterna och det känns som tusen nålar, men det blir skönt efteråt, säger Elin Håkansson.

I badbaljan intill sitter ett annat tjejgäng där alla är iförda något som liknar nattmössor i rosa och gult. Här handlar om att fira en 40-åring på hennes födelsedag.

Camilla Rentzhog blev kidnappad på sitt jobb av sina gamla arbetskamrater från Östersunds kommun en timme innan hennes arbetspass tog slut.

- jag visste ingenting när kom och drog ut mig från ett möte jag satt i på Skatteverket, säger Camilla Rentzhog.

Nu sitter hon i badbaljan och konstaterar att hennes mod bara räckte upp till midjan när hon skulle doppa sig i isvaken.

– Jag försöker hålla + 40 grader i vattnet, för det är lagomt varmt, konstaterar badmästare Edvinssson innan lägger in ett par björkklampar till i kaminen.

Kvällens mest långväga gäst är Jörg Rode från Offenbach i Tyskland.

– Jag är här för snön skull för hemma i Tyskland har vi inte haft snö på tio år.

– jag och min fru är här på ferie en vecka, och vi hyr en röd stuga i Fanbyn som vi hittade på internet.

För tio år sedan visste han ingenting om Östersund, men efter att först ha upplevt en snöfattig tur till Siljan, så åkte han hit till Östersund för fyra år sedan.

– Det blir mest längdåkning och så går vi runt i Östersund och tittar. Eller så sitter vi hemma i stugan och dricker varm choklad.

– Det är skönt med snön när allt är vitt, det är det som drar säger Jörg Rode innan kliver in till värmen i relaxavdelningen.