Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva toner efter årets tredagars


För sjätte året i följd arrangerades Vålådalens tredagars, länets största orienteringsevenemang.


I seniorklasserna vann Kristin Hylander, 23, på damsidan och Johan Högstrand, 22, i herrklassen.

Tävlingen inleddes under fredagen med en sprint i Åre innan helgen avslutades med två etapper i Vålådalen (10 respektive 15 kilometer långa).

Inför söndagens långetapp låg Kristin Hylander, Nyköpings OK, bäst till på damsidan med en ledning på tre minuter.

Hylander var också starkast den sista dagen och vann före Moa Leijon Lind, Haninge.

– Jag har haft väldigt mycket problem med mina knän, så jag är fruktansvärt glad att jag bara får springa. Sedan är det alltid extremt kul att vinna, sa Kristin Hylander till Sporten.

Hur upplevde du sista etappen?

– Det var tufft uppe på fjället. Men det är inte varje dag man får orientera på såna här vackra platser när man är från södra Sverige. Det var verkligen himla kul.

På herrsidan tog Johan Högstrand, Markbygden, sin andra raka seger. Högstrand verkar uppenbarligen trivas i den jämtländska terrängen.

– Första stigningen var tung, men sedan gick det ganska lätt. Man blir inspirerad av att tävla på såna här klassiska marker.

Kommer du hit nästa år och satsar på tredje raka?

– Om det passar i kalendern. Jag pluggar på Chalmers i Göteborg också, men om tid finns vill jag absolut vara med.

Tävlingsledaren Gunnar Hedberg sammanfattar helgen:

– Vi har haft tur med vädret och även slagit nytt deltagarrekord, så jag är väldigt nöjd. Jag tycker också att de förändringar vi gjorde inför året, att börja med en sprint i Åre och att den som leder går ut sist under den avslutande dagen, har varit lyckade.

Vålådalen tredagars ersatte den traditionella fjällorienteringen som ställdes in. Banorna liknade dock fjäll-ol med få kontroller och klassisk vägvalsorientering på kalfjället.