Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter: "Chansen är stor att jag blir kvar"

Med tre omgångar kvar spekuleras det vilt i Grahams Potters framtid i ÖFK.

Själv talar han varmt om både klubben och staden.

– Chansen är stor att jag blir kvar, säger engelsmannen.

Det är träningsfri dag men Graham Potter är på jobbet, som vanligt. Han sitter inne på sitt kontor. Framför skrivbordet hänger en tavla på en jublande Isac Shaze – omringad av serpentiner. Bilden – suddig av champagne – är tagen i Uppsala den där stjärnklara kvällen förra oktober då ÖFK skrev historia och gick upp i Superettan.

– Visst är den trevlig? Jag gillar verkligen den där bilden, säger Potter.

Engelsmannen kom till ÖFK för 2,5 år sedan och har lett laget genom en fantastisk resa. Från division 2 upp till Superettan. Nu när ÖFK har spelat sig kvar hörs en del oroliga röster; vilka blir kvar och framför allt – blir Graham Potter kvar?

Ingen har ju egentligen frågat dig om det. Blir du kvar i klubben?

Han funderar en sekund.

– Ja, chansen är stor att jag blir kvar... Men jag har mycket att ta hänsyn till, säger han och fortsätter:

– Jag älskar klubben och att verka i den här staden. Samtidigt har jag en familj. En liten pojke som närmar sig skolåldern och lär sig svenska för fullt. Vill folk ha mig kvar? Kan vi fortsätta att gå framåt som lag? Det finns en del frågor att ta hänsyn till.

Har du fått något kontraktsförlag?

– Nej, men Daniel (Kindberg) har hintat om att han vill ha kvar mig.

Graham Potter talar varmt om Daniel Kindberg.

– Han har stöttat mig otroligt bra. Det är en kille med visioner som älskar att vinna. Han är anledningen till att jag är här i dag.

Visionerna ja. ÖFK ska ju till Europa, och det skulle man redan när laget huserade i division 2.

– Tänk om vi hade gått ut med det. Då hade folk trott att vi var totalt galna. Men nu är vi i Superettan och vem hade trott det då?

Intresset från media och allmänheten har stigit i takt med framgångarna. Jämtarna har skapat relationer både till spelarna och ÖFK:s sätt att spela fotboll.

– Vi har fått ett otroligt stöd i år. Någonstans tror jag att du måste bjuda folk som kommer på en show. De jobbar hårt för sina pengar och vill ha ut något när de betalar för matcherna. Och när du ser hur mycket vi har börjat betyda för staden känner jag ett stort ansvar att göra ett bra jobb.

Hur mycket tid lägger du ner på ditt jobb?

– Oj, det skulle du nästan fråga min fru om. Mycket. När vi inte spelar åker jag i väg och ser matcher. Jobbet är krävande och jag är borta mycket. Min lille son var 11 månader när vi kom hit, och nu är han 3,5 år. Det känns som om det har gått otroligt fort.

Graham Potter är mannen bakom ÖFK:s alla värningar, från Thomas Boakye till Jamie Hopcutt. Han berättar om juldagarna 2012, då han åkte bort från familjen för att titta på en try out-match i England.

Då fick han se just Jamie Hopcutt, killen från Tadcaster Albion FC i engelska nionde ligan.

– Folk ser mig på matcher och vissa också på träning. Men det är mycket jobb som inte syns, som vi alla gör.

– Jag är stolt över vi har utvecklat så många bra spelar här. Det är ingen tillfällighet att så många vill komma hit numera.

Om du blir kvar i Östersund. Bor ni kvar i lägenheten då, eller är det aktuellt med husbygge?

– Det där är min fru mer ansvarig för. Jag är nöjd om jag kan komma hem, ta det lugnt och umgås med familjen. Men vi tittar runt en del och det är nog läge för ett miljöombyte. Vi får se.