Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter jämför nyförvärvet med Accam

Det är fortfarande ovant på stora ytor för ÖFK.

– Så här långt har vi jobbat mest med den fysiska biten, säger Graham Potter inför helgens träningsmatch mot Assyriska.

Jämtkraft Arena är ännu inte spelklar och Östersunds FK åker den här helgen till Södertälje för att träningsspela.

Seriekonkurrenten Assyriska, i fjol 1–1 hemma och förlust 0–1 borta, är motståndare.

– Vi hoppas kunna träna ute på vår arena nästa helg, i bästa fall lite tidigare, säger ÖFK:s manager Graham Potter, som har fått hålla sig inne i ÖP-hallen under vintern.

Förra helgen blev det första matcherna på fullstor plan i Nordichallen, Sundsvall.

– Då såg vi till att alla fick spela i mesta möjliga mån. Det kommer att bli flera byten även nu, säger Graham Potter, som har i stort sett hela truppen att förfoga över.

Emir Smajic och Robert Hammarstedt väntas inte till spel. Smajic har problem med en vad och för Hammarstedt är det ett knä som spökar.

– För Emir handlar det om att han tränat på hårda underlag. Får han ta det lugnt och köra sin rehab ska det bli bra, säger Potter.

– Roberts knä har hoppat ut led några gånger, som det gjorde mot Sundsvall i fjol.

Nyförvärvet Modou Barrow skapade rubriker med sina genombrott vid träningsmatcherna i Sundsvall. Han finns med även i Södertälje.

– Ja, han har gjort fina första intryck här. Han är ganska olik som spelare jämfört med vad vi har sedan tidigare. Det närmsta man kan jämföra med är nog "Titi" (David Accam), säger Potter.

Det är en rejäl komplimang?

– Ja, men han har kvaliteter som förtjänar det. Nu behöver vi se till att han trivs med fotbollen och hittar en roll där han kan nyttja sina styrkor.