Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter om kungaparet och förlusten mot Kalmar: "Måste förbättra kollektivet"

Åsikterna går isär inom ÖFK om varför laget har så svårt att ta poäng på bortaplan. Men trots den snöpliga förlusten har Potter i alla fall en positiv upplevelse att ta med sig från helgen: middag med kungaparet.

Efter snöpliga två mål i baken och en tappad poäng var det en dämpad Graham Potter som klev upp på podiet på presskonferensen. Han hade en del positivt att säga, men kontentan var: inte bra nog.

– Vi började okej och vår idé var okej. Vi byggde oss in i matchen men sen får de, ur vårt perspektiv, två ganska enkla mål.

Kalmar var otroligt hungriga och framför allt jobbade de hårdast på defensiven. Nyförvärvet Henri Anier och Pereira i topp med understöd av Jonathan Ring och Tobias Eriksson gav Kalmar det de saknat ett tag – en anfallsmaskin. Och de fick utdelning efter slarv i ÖFK-försvaret där Anier kunde sätta 1-0 och Ismael Silva Lima kunde klämma in 2-0 bara två minuter senare.

Det krävdes något drastiskt i andra halvlek och Potter började med att sätta in Saman Ghoddos och plocka ut Fouad Bachirou som var ganska blek i första.

– Det var bra respons från spelarna i andra halvlek. Vi försökte komma in i andra halvlek. Det är något vi behöver lära oss, att behålla intensiteten hela matchen, säger Potter.

Ghoddos var en injektion och snart byttes Alhaji Gero och Piotr Johansson ut mot Andrew Stadler och Hosam Aiesh. Det gjorde skillnad. Men trots ett betydligt bättre spel kunde ÖFK inte ta sig hela vägen fram. Enligt Saman Ghoddos saknas en riktig striker. Det håller Potter inte med om, i alla fall inte officiellt.

– Vi har den trupp vi har. Det är en enkel lösning med en "killer striker" men vi behöver förbättra hela kollektivet, säger han och fortsätter:

– Vi får allt att funka hemma men inte på bortamatch. Vi måste hitta formen borta.

En stor icke fungerande kugge i ÖFK i matchen mot Kalmar var försvaret. Det var slarvigt, osammanhängande och komunikationen verkade inte fungera. Där lämnade Sotirios Papagiannopoulos ett stort tomrum.

Nu blickar Graham Potter och ÖFK fram mot onsdagens match mot Norrköping hemma, en på pappret riktigt svår match. Men Potter har i alla fall fått med sig en betydligt trevligare upplevelse från den här helgen: middag med kungaparet.

– Det var trevligt. Det var en ära att få representera jämtland, och min fru var nöjd, vi går inte ut så ofta, säger Potter.

Läs mer:

Lisa Johansson: ÖFK:s "bortaspöke" – dags att analysera problemet och ta död på det

Saman Ghoddos om "bortaspöket": "Vi saknar en riktig målgörare"

Spelarbetyg ÖFK–Kalmar: "En energiinjektion till hela laget"

ÖFK klappade ihop mot hungrigt Kalmar – missade välbehövlig trepoängare

ÖFK hade flertalet chanser men förlorade mot Kalmar– så var matchen minut för minut

Tung avslutning på första halvlek för ÖFK – två insläppta mål på två minuter