Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter stängde in sig – spelarna gick ut och festade

Graham Potter stängde in sig efter storförlusten mot GIF Sundsvall.
Samtidigt gick flera spelare ut och festade på krogen.
– Jag kan inte säga att jag tycker det känns proffsigt, säger Graham Potter.

Det har varit svarta rubriker för Östersunds FK de senaste dagarna. 0–5 mot GIF Sundsvall följdes upp av en misstänkt rattfylla av målvakten Jamal Blackman.

– Det finns inga spelare eller ledare som är helt felfria varken på planen eller utanför. Men att bryta mot lagen är förstås att gå för långt, säger Graham Potter innan han ska dra i gång tisdagens träning.

Läs även: ÖFK-stjärna misstänks för rattfylla

Även Jamal Blackman fanns med på planen och vad som händer med honom är ännu inte klart.

– Vi har ett möte under kvällen där vi tar ett beslut, säger Potter.

Vem står i mål mot Malmö på lördag?

– Det kan jag inte svara på ännu.

Under lördagsnatten sågs Jamal Blackman och flera andra ur spelartruppen på krogen och efter det har en alkoholdebatt blossat upp. Många undrar var klubben har för alkoholpolicy?

– Jag förstår att det blir en debatt och att det finns olika uppfattningar. Själv tycker jag inte att det var särskilt proffsigt att gå ut och festa efter förlusten. Själv ville jag inte ens gå utanför dörren. Men samtidigt som vi pekar finger mot en eller flera individer så har även jag ett stort ansvar som ledare. Det är väl bara att konstatera att jag inte har varit tillräckligt tydlig när det gäller klubbens policy, säger ordförande Daniel Kindberg.

TV: Kindberg efter krismötet: Jag är både upprörd och besviken

Och vad är klubbens policy när det gäller alkohol?

– Att ta en öl eller ett glas vin till maten när man tycker att det passar ser vi inte som något problem. Däremot ska man inte dricka sig berusad under säsongen. Det är emot klubbens värdegrund.

Tränaren Graham Potter gjorde som Daniel Kindberg efter förlusten mot GIF Sundsvall. Han stängde in sig och ville inte gå ut.

– Jag ville inte visa mig ute. Jag behövde gå på affären och det kändes väldigt jobbigt att gå dit, säger Potter.

Samtidigt gick flera av dina spelare ut och festade!

– Ja, jag har också gjort saker som ung som inte har varit så genomtänkta. Det är bara människor. Men om spelare var berusade under natten så kan jag inte stå här och säga att jag tycker att det är okej.

Nu ska Östersunds FK skaka av sig de senaste dygnen och sikta in sig på hemmamötet mot Malmö FF.

– Vi måste vända allt till något positivt nu och självklart ser vi fram emot matchen väldigt mycket. Det ska bli kul att få ta emot Malmö här på Jämtkraft Arena, säger Graham Potter.

Graham Potter kommer också med oväntade, men desto gladare besked.

– Fouad Bachirou har tränat både måndag och tisdag och har ingen känning av den skada han haft. Jag ser det som hoppfullt att han kan spela på lördag. Allt tyder också på att Alex Dyer kan spela. Det innebär att jag har hela truppen tillgänglig utom Jamie Hopcutt.

Läs även: Efter skandalen – nu svarar Chelsea: "Vi avböjer att kommentera"

Martin Nilsson: Ett krismöte som ÖFK inte behövde