Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för föreläsningar på 23 minuter

Fotografi, surdegar, träning och feng shui. Det är några av de ämnen som kommer behandlas på Pias Café i vår. Föreläsningarna, samtliga på 23 minuter, har premiär på söndag.

Först ut är astrofotografen Göran Strand. Han vann nyligen första pris för bästa astronomibild i Sverige och han ska bland annat visa bilder från sin bok "Jämtlandsnatt".

Pias Café finns i entrén till Östersunds bibliotek. Tio söndagar framöver bjuds det på gratis föreläsning. Föreläsningarna är 23 minuter långa och har fått samlingsnamnet 23 minuter. Det är caféets ägare, Pia Fredriksen, som tillsammans med kompisen Karin Johansson kommit på idén.

– Vi tycker att man kan göra något annat än att bara fika när man fikar, och biblioteket är en perfekt arena till att göra något mer, säger Pia Fredriksen.

De utgick från sina egna intressen när de började spåna på intressanta föreläsare.

– Vad skulle vi vilja veta mer om? Därifrån utgick vi, säger hon.

Förutom astrofotografi kommer föreläsningsbesökarna få veta mer om yoga, numerologi, surdegsbak, trädgårdsodling, åsikter, jonglering och feng shui.

Föreläsningarna är gratis. Efter den sista föreläsningen, 13 april, håller biblioteket söndagsstängt över sommaren.