Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för hockeytvåan

Njurunda-Brunflo 4–5 (2–1, 2–2, 0–2)

Mål: Hasse Jonasson, David Milner, Rasmus Bodin, Olle Persson, Felix Nilsson. Skott: 25–28

Seriefavoriten Brunflo såg ut att åka på en förlust i seriepremiären borta mot Njurunda.

– Vi hamnade i brygga och låg under med 2–4, men inför den tredje perioden gör vi förändringar. Vi byter målvakt och går ner på folk, säger tränaren Mats Palmqvist.

Och de coachdragen skulle visa sig ge resultat

Efter en stark sista period lyckades man vända 2–4 underläget till seger 5–4.

– Det känns riktigt skönt nu. Vi gör en väldigt bra tredje period, säger Mats Palmqvist.

Järpen-Nälden 4–7 (2–3, 2–5, 2–2)

Järpen öppnade starkast i derbyt mot Nälden. Men trots en 2–0 ledning skulle Nälden dra det längsta strået i årets seriepremiär.

– Vi drar på oss många utvisningar vilket Nälden utnyttjar. Då svänger matchen till deras fördel, säger Benny Ljungdahl, tränare i Järpen.

Nälden hade som mest en 7–2 ledning, men Järpen kunde i slutet av tredje perioden putsa till siffrorna till 7–4.

– Jag tycker det är en välspelad match. Vi gick runt på tolv man och hade Matti Lindman i mål som är född 00. Han gjorde det otroligt bra, säger Benny Ljungdahl.

Bräcke-Ånge 5–4 (efter straffar) (2–0, 2–2, 0–2)

Mål: Mike Hooker 2, Pär Jonsson, Sebastian Jordahl.

Bräcke Ishall var välbesökt under fredagskvällen när Bräcke tog emot Ånge i seriepremiären.

De drygt 300 åskådarna fick se en spännande match där hemmalaget öppnade starkast och man hade med sig en 2–0 ledning efter första perioden.

Ånge arbetade sig dock tillbaka och när signalen gick efter tre perioder var ställningen 4–4. Då hade också Ånge kostat på sig att missa en straff i tredje perioden.

I den efterföljande strafflängningen var det Bräcke som hanterade nerverna bäst. Jonas Lek satte den avgörande straffen för hemmalaget.

– Nu är det klackarna i taket. Det känns otroligt skönt att vinna och framförallt att göra det inför så här mycket folk, säger Joakim Sjöberg, tränare i Bräcke.