Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för ny skidfilm i Åre

På söndag visar Adam Falk och Nicke Jacobsson sin nya skidfilm "Anima" i Åre.

Annons

Filmen har redan haft världspremiär i november på Café Opera där den drog fullt hus, men nu är det äntligen dags för premiär på Hotel Diplomat.

– Det är en lite annorlunda skidfilm där känslan av att åka är viktare än att göra svåra trick. Tanken är att man ska känna glädjen som vi känner när vi åker skidor, säger Adam Falk som bor i Funäsdalen och driver skidfilmsföretaget Winter Project tillsammans med Nicke Jacobsson.

"Anima" spelades in förra vintern på olika skidorter i Sverige, Alperna och USA.

– Vanligtvis är det ingen röd tråd i skidfilmer, bara klipp efter varandra, men den här har en början och ett slut, man kan se den även om man inte är jätteinsatt i skidåkning, förklarar han.

Ett gäng lokala skidåkare är med i filmen, bland andra Henrik Windstedt, Tom-Oliver Hedvall, Emanuel Hedvall, Anton Silvola, Olof Larsson och Oscar Harlaut. Dessutom medverkar puckelpiståkarna Jesper Björnlund och Per Spett.

– Eftersom säsongen inte har dragit igång än så hoppas vi att filmen kommer att skapa en skön stämning för bybor och att östersundare åker dit och ser den, säger Adam Falk.

Klockan 23 startar filmen.