Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för promenadträffar

På torsdagen var det premiär för SPF:s och Hjärt- och lungföreningens gemensamma vårträffar med promenad.

– Framför allt handlar det om att vi ska komma ut, säger John-Olof Johansson.

Nu blev det inte så mycket promenad under den första träffen. Då visades i stället Lars-Erik Larsson film "Härjedalen på 40-talet", en kavalkad av filmklipp från vårvinterns skogsarbete och flottning till sommarens höskörd på fäbodvallarna vid fjällsidorna. Det blev en riktig nostalgitripp för de cirka 50 besökare som letat sig till Hjärt- och lungföreningens lokal i Sveg.

Filmen är en introduktion till fyra kommande rundvandringar i Sveg som föreningarna genomför gemensamt. Bland annat blir det utgångspunkt i filmen "Revolutionen i Sveg", en dokumentärfilm som handlar om kravallerna i Sveg den 5 maj 1918. Under en annan promenad ska deltagarna minnas hus och personer som inte längre finns kvar, från den så kallade "Gulfkorsningen" och ut mot Storön.

– Det blir också allsångskvällar. Syftet är att trivas och ha lite samkväm, men också om att få promenera, säger John-Olof Johansson från Hjärt- och lungföreningen i Härjedalen.