Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för robottävling i Östersund

Annons

Fyra skollag från länet gjorde upp om segern när teknik- och robottävlingen First lego league arrangerades för första gången i Jämtland. Tävling hölls på Mittuniversitet Campus i Östersund. Skollagen som tävlade mot varandra kom från Östbergsskolan, Frösön, Nyheden i Krokom, Kalls skola och Kyrktåsjö.

– Det här är en tävling som är till för att höja teknikintresset bland eleverna. Ute i landet har tävlingen körts i mer än tio år, men för Jämtland är det här första gången säger Pär-Ove Fors, Mittuniversitetet och institutionen för informationsteknologi och media.

Årets tävling körs samtidigt i 64 olika städer i Skandinavien och med totalt 806 anmälda lag. Bland annat tävlade lagen om att under stark tidspress bygga om och programmera en robot för att med den hämta och flytta så många saker som möjligt.

I finalen segrade Nyhedens skola, som nu får tävla i finalen i Oslo den 1 december.