Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär med mersmak

Trots att vädret inte var det bästa lockades såväl knallar som ortsbor till helgens höstmarknad i Hammerdal. Redan nu talas om en fortsättning nästa år.

Annons

Hammerdals företagarförening kan vara mer än nöjda efter att de genomfört höstmarknad i Hammerdal.

– Det här är första gången vi har höstmarknad. Tidigare har vi haft Joelmarknad och julmarknad. Nu provar vi höstmarknad, säger Agneta Andersson, en av arrangörerna.

– Och det är gediget hantverk som säljs, hög klass rakt igenom. Alla knallar som tillfrågats har tackat ja, säger Andersson.

Förutom hantverkare fanns chans att rida ponny och, för de mer vågade, chansen att sjunga karaoke. Trots det sura höstvädret kom det bra med folk.

– Det har rört sig folk här hela tiden. Vi har haft tur att det inte regnat, säger Andersson som lärt sig att se positivt på tillvaron.

En annan positiv kvinna är Kärstin Wik, möbelhandlare till vardags men som under helgen fick chansen att visa upp att hon även har småsaker till försäljning.

– Viktigt att visa upp sig, och att mötas. Marknaden är lika viktig för affärerna som för den sociala gemenskapen, slog hon fast.

Och efter det goda resultatet talas redan nu om en ny marknad nästa höst.