Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärnerver när K/D föll

Det var jämnt, mycket kamp och en del nervositet i säsongspremiären där Djursholm besegrade Krokom/Dvärsätt.

Det var en chansfattig inledning mellan nykomlingen Djursholm och K/D där inget av lagen skapade särskilt mycket framåt. Matchens första mål kom efter 38 minuter och var en bjudning av K/D då litauiskan Viktorija Budryte var på hugget efter en svag hemåtpassning, sprang sig fri och satte 1–0 bakom debuterande Christina Dineson i K/D-målet. Dineson som sedan visade sin skicklighet i samband med en hörna där förhindrade ett nytt baklängesmål.

– Hon gör en helt sjuk dubbelräddning, berättar K/D-tränaren Tommy Martinsson.

I andra halvlek blev matchbilden öppnare och chanserna fler och lagen turades om att föra spelet.

– Det ena laget fick tryck i 5-10 minuter, sedan byttes det. Det var mycket spel på mittfältet, mycket kamp och premiärnerver, säger Martinsson, vars lag hade goda kvitteringschanser, framför allt när Ronja Forsberg dribblade sig fram, varpå bollen hamnade hos Josefin Arvidsson som hade i stort sett öppet mål, men fick för bråttom och avslutet var strax utanför.

Istället avgjorde Djursholm med 2–0-målet i slutminuterna och K/D fick inleda med förlust.

– Vi har ju ett bra grundspel, och de (Djursholm) tycker att vi var det bästa laget som de har mött. Det hjälper ju inte oss... men ja, det är bara att ta nya tag.