Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärträning i Nya Sporthallen: "Väldigt fin arena"

Nya Sporthallen är invigd.
Ja, inte på riktigt, men lite grann.
Under onsdagen körde Jämtland Baskets ligalag den första träningen .
– Det är en väldigt fin arena, säger Jabril Durham.

Den stora invigningen av Nya Sporthallen sker inte förrän 18-19 november. Då spelas även i två basketligamatcher för Jämtland och Östersund.

Redan under onsdagen öppnades dock arenan för träning.

Först ut var Jämtland Baskets herrlag, som fick äran att gå igång vid 16.30-tiden.

– Det känns jättehäftigt att gå in i en ny hall, menade Mikael Jönsson, som är den som varit med längst av alla spelare i dagens träningstrupp i Jämtland.

Jabril Durham och Mike Bruesewitz gillade också vad de såg och kände i Nya Sporthallen. Även om de båda spelat i mycket större hallar på college i USA och i proffsspel i Israel.

– I Arkansas hade vi en hall för cirka 20 000 åskådare och hela Texas är känt för att ha stora arenor. Men jag gillar det gär gymmet. Det är fint, sa Durham.

Bruesewitz – vars publikrekord är runt 35 000 (!) åskådare på en utomhusmatch i USA – stämnde in i lovsången. Amerikanen hade dock en liten invändning.

– Jag tycker att de kunde ha lagt på ett trägolv även överst. Nu ligger det ett trägolv under själva ytan, men överst är det ett linoleumgolv. Det gör att det blir mer stumt och inte lika mycket svikt.

– Det var likadant i Luleå (Luleå Energi Arena). Det kändes i mina knän efter matcherna.

Jämtlands klubbdirektör Peter Johansson myste förstås under onsdagen.

– Vad jag förstår håller man tidsplanen för ombyggnaden. Stolarna är ditsatta och nu fattas det bland annat att göra ordning omklädningsrum, logerna och gångarna i anslutning till dessa, berättar Jämtlands klubbdirektör Peter Johansson.

Den första matchen i Nya Sporthallen blir 11 november, då Jämtland tar emot Luleå i Ligan. Östersunds damer spelar sin hemmapremiär lördag 19 november, mot Eos.