Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presidenttalet när Miljöpartiet styr

Ljuva jamtar! Härliga Härjedalingar! Rekordeliga Ravundingar! Sagoliga samer!

Och alla andra som väljer att spendera sin sommar i vår fantastiska region!

Nu har det snart gått ett år sedan valet, och Miljöpartiet låter hälsa att de är stolta över det förtroende man fick av er väljare. Tillsammans bygger vi nu en starkare region och en bättre plats att leva och bo på.

I Region Jämtland Härjedalen arbetar vi nu aktivt för att främja hälsa, för att de som är friska ska hålla sig friska och de som är sjuka inte ska försämras, utan vidhålla god hälsa och bli bättre. Ansvaret är långt ifrån bara hälso- och sjukvårdens, utan här gör också övriga myndigheter, organisationer och näringslivet insatser. För ett hälsosamt Jämtland gynnar alla!

Jamtland, Jamtland, jamt och standut!

Familjecentralens roll i samhällsbyggandet har förstärkts. Våra unga får växa upp i en trygg och stimulerande miljö, och det satsas på ungas hälsa, utbildning och fritid. Regionen är dessutom trygg att åldras i, även för de med en sviktande hälsa. Den kulturella mångfalden stimuleras och skolorna samarbetar nu om eleverna, istället för att konkurrera.

Bra mat, kära Jämtar, det kan vi! Regionen är ett föredöme när det gäller mat som är ekologisk, när producerad och tillagad på naturliga råvaror. Vi jobbar aktivt för framväxten av livskraftiga jordbruk, som bidrar till en levande och öppen landsbygd som ger ökad livskvalitet för oss invånare och skapar attraktiva besöksmål för turisterna. För så är det, alla är välkomna till Jämtland Härjedalen!

Jamtland, Jamtland, jamt och standut!

Och vårt näringsliv inspirerar resten av världen med sin dynamik och miljöhänsyn. De är ett föredöme! Den offentliga sektorn driver på i en hållbar och innovativ riktning, med inköp och investeringar som gynnar lokalsamhället.Företagandet blomstrar, och präglas av samhällsentreprenörskap där social hänsyn och samhällsansvar är lika viktigt som ekonomisk vinst. Tillgångar i skog, vind, vatten och bördig jord tas tillvaratas och förädlingsgraden är hög. Det är enkelt att resa inom regionen och en bränsle- och energiförsörjning som är långsiktigt hållbar utvecklas. Uranbrytning och kärnkraft har ingen plats i vårt moderna samhälle!

Jamtland, Jamtland, jamt och standut!

Ja, vad vill vi att presidenten ska kunna presentera i sitt tal de kommande åren? Höstens val avgör vilken inriktning och vilka satsningar som igångsätts. Vi i Miljöpartiet vill arbeta för förstärkning och uppbyggnad av fem olika huvudområden;

· Bättre hälsa & stark primärvård

· Levande kultur & växande kunskap

· Säker mat & livskraftigt jordbruk

· Nya näringar & hållbara företag

· Smarta transporter & ren energi

Med en röst på Miljöpartiet i valet till regionfullmäktige blir det en offensiv välfärdspolitik och en modig miljöpolitik - för allas hälsa, delaktighet och trivsel med hållbarhet i jobb, företagande och miljö.

Miljöpartiets kandidater till regionfullmäktige

Anna Hildebrand, Frösön

Karin Österberg, Härke

David Bell, Hackås

Lisa Bois, Marieby

Jan Moberg, Östersund

Jenny Persson, Östersund

Anton Nordqvist, Ås

Katrin Wissing, Duved

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel