Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressad situation på sjukhuset

Det är ett pressat läge på sjukhuset även denna sommar. Men det är långt bättre än förra årets kaotiska sommarmånader.
– Det är fullt upp i år med, men vi har det mycket mer under kontroll, säger Carsten Dencker.

Han arbetar i vanliga fall som landstingsöverläkare, men för närvarande fungerar han som tillförordnad landstingsdirektör.

– Jag har ringt runt till avledningarna nu på måndagsmorgonen. Det låter positivt från dem, säger han.

Östersunds sjukhus har i normala fall 242 vårdplatser men under sommaren blir det 194.

– Vi har samma antal vårdplatser som förra sommaren. Men man kan säga att förra sommaren var det jättekärvt de med mycket överbeläggningarna. Nu insåg vi tidigt att vi skulle få problem även i år och har planerat inför detta under en längre tid, säger Carsten Dencker.

Landstinget har lyckats rekrytera fler undersköterskor i år och har omfördelat en del arbetsuppgifter för att lätta på arbetsbördan.

– Än så länge har det fungerat bra, säger Carsten Dencker.

Men han säger samtidigt att det är tufft för personalen att hinna med allt framför allt på helgerna. Och situationen på sjukhuset kan snabbt bli mycket värre.

– Det är bräckligt. Blir det någon i personal som blir långtidssjukskriven så kommer vi får svårt att fylla den platsen, säger Carsten Dencker.

Tidigare artiklar om sjukhuset:

– Vi är på tå allihop för att det här ska gå

Slitna sjuksköterskor säger upp sig

De fruktar nytt kaos i sommar