Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presskonferens med nationella pandemigruppen om coronaviruset – se sändningen här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På fredagen samlas nationella pandemigruppen för att diskutera samordning, planering och hantering av sjukdomen covid-19 i Sverige. Klockan 12.30 håller Folkhälsomyndigheten en presskonferens med anledning av mötet.

Se presskonferensen här med start 12.30:

I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som ansvarar för att informera medborgarna om aktuella smittor. Myndigheten ansvarar även för att samordna landets pandemiberedskap där även representanter från Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Läkemedelsverket, Arbetsmiljöverket, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) ingår.

– Vi vet inte hur situationen med covid-19 kommer att utvecklas men vi måste ha en hög beredskap i hela samhället och det kräver samordning. Det är därför som jag har sammankallat den nationella pandemigruppen till möte i dag, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Presskonferensen sänds direkt från Virushuset i Solna.

Medverkande:

Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten

Olivia Wigzell, generaldirektör Socialstyrelsen

Catarina Andersson Forsman, generaldirektör Läkemedelsverket

Björne Olsson, enhetschef Arbetsmiljöverket

Anneli Bergholm Söder, avdelningschef MSB