Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pridefestival i Hede

Om ganska precis ett år, 22 augusti 2015, blir det Pridefestival i Hede.
– Det behövs mer kärlek i Härjedalen, säger Jenny Hansen som tillsammans med Torbjörn Hedmark drar i trådarna för arrangemanget.

En Pridefestival i två delar kommer att gå av stapeln på Parken i Hede nästa sommar. Under dagtid blir det en mässa där alla företagare har chansen att visa upp sig och på kvällen blir det stort discoparty.

– Artisterna är inte klara men vi kommer att ha Olle Waller, från "Fråga Olle", som föreläsare, berättar Torbjörn Hedmark.

Tanken med festivalen är att skapa gemenskap och förståelse.

– Vi hade pratat om det en tid och nu var det dags, säger Jenny Hansen som påpekar att festivalen handlar om stolthet och alla människors lika värde.

– Det behövs mer kärlek i Härjedalen, inte bara inom homokulturen utan för alla, fortsätter hon.

– HBT-kulturen får en chans att visa upp sig för härjedalingarna och tvärtom, påpekar Hedmark.

Hittills har initiativtagarna fått bra respons och många vill vara med och hjälpa till.

– Det är företag som vill ha andra arrangemang i anslutning till festivalen, bland annat blir det någon pubkväll redan på fredagen och på söndagen har kyrkan sagt att de ska ha en regnbågsmässa, berättar Torbjörn Hedmark.

En stor uppgift blir förstås att få ekonomin kring hela festivalen att gå runt. En förening ska startas och initiativtagarna kommer att ha öppna träffar för alla som vill vara med och dra i trådarna kring festivalen.