Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prins Jimmy från Matfors

Kommentarerna lät inte vänta på sig efter att kronprinsessan och Ockelbokillen hade kommit ut som heterosexuella.

Annons

Förutom en man som intervjuades av SVT från nyprinsens hemort (”Det där bryr jag mig inte om”) är det få som saknar en åsikt.

Allt granskades i detalj den här fettisdagen. Som varför man väljer att förlova sig på fettisdagen. Varför kronprinsessan valde en blå klänning så uppenbart lik den som drottningen har när hon parodieras i ”Hey Baberiba”. Varför prins Daniel, jag kan inte hjälpa att tänka på hur det hade varit om han hade hetat Jimmy, läste innantill under kärleksförklaringen. Raljanta kommentarer om att han i alla fall är läskunnig. Att parets kommande barn åtminstone får väldefinierade hakor.

Trots mina tvivel om kungahus, och mina tvivel om evig kärlek för den delen. Trots att jag inte känner dem. Trots att det kommer att kosta skattepengar, trots att de har apanage och trots att alltihop är omodernt, unket, elitistiskt.

Trots det kollade jag på Aftonbladets livesändning på nätet från pressuppbådet utanför slottet och fnissade åt gråtmilda damer som intervjuades sekunderna efter beskedet.

på jobbet som brydde mig mer om kontrollerad kärlek än om Kallas vurpa i VM. Den som läste Stefan Nolerviks krönika i går fick säkert en annan bild. Men alla skriker inte ja för att prinsen och prinsessan får varandra.

Kungahuset är fulkultur. Det är svulstigt, ytligt och okritiskt när SVT rensar tablån för att två personer vill leva med varandra. Jag vet. Ändå är det oemotståndligt.

och det är ingenting jag ångrar. Men efter sju år och en utbildning i att bli prinsgemål kan kronprinsessan känna sig rätt så säker.

En prinsgemål glömmer aldrig Alla hjärtans dag. En prinsgemål tar gärna hand om disken och en prinsgemål har inget emot att gå två steg bakom drottningen. Det hela låter ganska ultimat. Förvisso uppstyrt och oromantiskt som det gärna blir när förhållandets regler står i Successionsordningen. Men ultimat.

eventuella kommentarer.

Jag vill också ha en man av folket. Jag tar prins Jimmy från Matfors.