Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Priserna i längdspåret halveras

Priset på säsongskort för konstsnöspåret vid skidstadion i Östersund kostar hälften så mycket i år som för några år sedan.
– Det känns schyst mot allmänheten, säger Liselotte Johansson, utredare på kultur- och fritidsnämndens kansli.

Anledningen till sänkningen är att skidspåret inte kommer att öppnas 1 november som planerat. Som det ser ut nu så kommer snön att läggas ut runt 4 november och spåret kommer vara åkbart kring 10 november.

– Vi törs inte lägga ut tidigare eftersom det kan smälta, säger Liselotte Johansson, och lägger till att det viktigaste är att spåren är i toppskick till 24 november när världscupen i skidskytte kommer till Östersund.

Ett säsongskort för vuxna kommer alltså att kosta 250 kronor, och för ungdomar kostar det 50 kronor. Korten gäller till 15 december, sedan är samtliga spår inom Östersunds kommun avgiftsfria för alla.

– Det faller bort några dagar dels innan och sedan under världscupen och får man mindre dagar att åka på så ska man inte betala fullt pris, därför känns det schyst mot allmänheten att sänka priset.

Enligt Liselotte Johansson satsar även kommunen fyra miljoner kronor på att bygga ytterligare en snölagringsplats nästa sommar, allt för att kunna producera och lagra mer snö.

Priserna på dagkort kommer inte att sänkas. I nuläget kostar ett dagkort 10 kronor för ungdomar och 40 kronor för vuxna.