Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privat Putin pratar om döttrarna

I en ovanlig intervju pratar Rysslands president Vladimir Putin om sin familj. Bland annat talar han om döttrarna, okända för de flesta ryssar.

Den mäktige president Putin är också privat. Sällan talar den förre KGB-agenten om det egna livet, familj eller förhållanden. Men i ett sällsynt samtal med den ryska nyhetsbyrån Tass berättar Putin bland annat om sina döttrar Maria, 29, med smeknamnet Masha samt Jekaterina, 28, med smeknamnet Katja. De två är okända för de flesta i Ryssland.

På frågan var de bor svarar Putin:

– I Ryssland, var annars?

Enligt obekräftade uppgifter bodde dottern Maria i Nederländerna, men tvingades flytta hem till Ryssland efter nedskjutningen av Malaysia Airlines MH17 i östra Ukraina i somras då många holländare dog. Dottern Jekaterina sades ha giftasplaner år 2010 med sonen till en sydkoreansk general, men det förnekades av Putins talesperson.

Putin konstaterade att han inte träffar sina döttrar så ofta, kanske en eller två gånger i månaden då "mitt schema är fulltecknat".

Om det egna kärlekslivet är dock Putin förtegen. Officiellt skildes han och hans fru åt i fjol efter 30 års äktenskap.

– Ingen ska lägga sig i privatlivet. Jag har alltid tyckt illa om dem som har lägger näsan i blöt eller har erotiska fantasier och som lägger sig i andras liv, säger Putin till Tass.

Han fick också frågan om han vill bli president på livstid.

– Nej, det vore inte vara bra för landet.