Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privata hälsocentraler behövs i vårt län

Nu får det vara nog med alla påhitt och dumheter från politiker i landstinget. Skärp er, Harriet Jorderud (S) och Robert Uitto (S) med flera.

Det är jättestora misstag ni som folkvalda politiker gör i olika verksamheter gång på gång, specialistvård till svårt sjuka som nekas, remisser till sjukvård på sjukhus i andra landsting som stoppas på grund av kostnadsskäl.

Stopp för stafettläkare borde ha skett långt tidigare så hade kanske ekonomin varit bättre.

Att nu försöka få bort konkurrerande privata hälsocentraler är väl det mest idiotiska förslag ni åstadkommit på senare tid. Dessa hälsocentraler behövs till 110 procent eftersom landstingets vårdcentraler inte klarar av sin situation i dag.

Jag flyttade till Jämtland 2003 och fick efter något år hälsoproblem på grund av för mycket jobb.

Jag besökte Ströms sjukstuga elva gånger under 2006 och 2007, under dessa besök fick jag åtta nya läkare. Detta är orimligt. Den läkare man fått tid för återbesök hos varken hinner eller har möjlighet att sätta sig in i den enskilde patientens situation.

Jag sökte då privatläkarvård, först Medicin Direkt i Östersund och sedan Nya Närvården i Hoting-Strömsund, och fick omgående hjälp. Har sedan dess haft samma läkare i fem och ett halvt år.

Läkaren på Nya Närvården känner väl till mina problem och det är det viktigaste för patienten, att läkaren har personkännedom.

Vi patienter och skattebetalare måste verkligen göra uppror. Politiker ska inte styra vilken hälsocentral vi vill besöka för att må bra. Minska antalet inkompetenta politiker i stället. Gör något för er lön som är vettigt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel